Kundalini

Over Kundalini

Kundalini betekent letterlijk ‘de opgerolde’ en staat voor je levensenergie. Het verwijst naar een opgerolde spiraalvormige energie die opgeslagen ligt in je wortelchakra ook wel je energielichaam genoemd. Tijdens een kundalini flow activatie wordt deze energie geactiveerd en door de rest van de chakrapunten en energiebanen in je lichaam geleidt. Een activatie is een proces van bewustwording, overgave en zelfrealisatie en kan je blokkades in het mentale, fysieke en energetische lichaam verminderen waardoor jou levensenergie weer meer gaat stromen. 

Extra informatie over Kundalini

Kundalini flow is de energie waar ik mee faciliteer. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Kundalini Nederland.

Alle 1:1 sessies stem ik volledig af op jou, ik werk met een zachte liefdevolle maar krachtige energie en begeleidt je volledig tijdens de sessie zodat jij je volkomen mag gaan overgeven aan jou lichaam.

Vooraf aan een sessie stuur ik je altijd een vragenlijst en extra informatie.

Wanneer je voor het eerst geactiveerd wordt open ik eerst energetisch de kundalini kanalen ook wel de ida en pingala kanalen genoemd. 

Vervolgens starten we de sessie, tijdens de sessie lig je op een mat met je ogen dicht en wordt er wat hardere muziek gedraaid. De muziek stem ik vaak af op de groep of persoon van te voren om het zo extra persoonlijk te maken. De muziek helpt namelijk voor een nog intensere activatie en beleving. De sessie zelf duurt ongeveer een uur. Tijdens de sessie kan je verschillende dingen ervaren, bij elke persoon is dit anders. Kundalini staat bij de meeste mensen bekend als dat je veel gaat bewegen, dit hoeft echter helemaal niet dit is echt bij iedere persoon anders. En ook elke sessie is weer anders.

Na de sessie begint de integratie fase, het is belangrijk om hier bewust bij stil te staan door het liefste elke dag even na te gaan hoe je je voelt en welke inzichten je hebt verkregen van de sessie.

Ook is het belangrijk om te reflecteren over de sessie.

Wat je ervaart tijdens de sessie

Tintelingen /bewegingen

Tijdens een sessie kan je lichaam gaan tintelen of zelfs de drang hebben om te bewegen. Dit komt door de energie die vrijkomt en door je chakra's gaat stromen. Ook kunnen zo blokkades en trauma's beter doorstromen wanneer je hier aan toe geeft.

Emoties

Tijdens de sessie kun je verschillende emoties ervaren. Verdriet, boosheid, blijdschap, alles mag er zijn. Mensen kunnen soms gaan huilen, schreeuwen en lachen.

Beelden/inzichten

Tijdens een sessie komen er soms beelden/inzichten naar boven. Dit kan in de vorm van kleuren en of visioenen.

Extase/rust

Ook kan je een gevoel van extase/rust ervaren. Aslof je heel erg verbonden bent met jezelf en je bewust bent van jezelf en je lichaam.

Wat je ervaart na de sessie

Energieker

Na de sessie kan je veel energie krijgen welke enige tijd door kan werken. Sommige mensen beschrijven het ook wel als een soort "flow"waar je in komt.

gevoel van heelheid

Na de sessie ben je vaak veel bewuster van je gevoelens en je lichaam. Je ervaart dit als een soort heelheid.

nieuwe inzichten

Ook na de sessie kan je nieuwe inzichten krijgen, de energie werkt zo een 3-4 weken door waardoor er na de sessie dus ook nog veel kan los komen. Het is dus belangrijk om dit te integreren.

traumaverwerking

Mogelijk zorgt de energie er ook voor dat je nu op een andere manier je trauma's aan kan kijken en mag gaan verwerken. Ook hier is integratie erg belangrijk.

Individueel of duo Kundalini sessie

Op aanvraag

Een 1:1 of duo kundalini flow activatie sessie stem ik altijd helemaal af op jou/jullie. We beginnen met een kop thee en bespreken je intentie voor de sessie. Dan starten we met de activatie, ik heb een persoonlijke playlist voor je gemaakt welke aangaat tijdens de sessie. Na de sessie is er ruimte om je ervaring van de sessie te delen en geef ik je tips hoe je het beste alles na de sessie kan integreren, daar er ook veel kan gebeuren na de sessie. Een 1:1 of duo sessie is dus veel intiemer en intenser waardoor ik je nog mooier en dieper kan begeleiden. 

Groeps
Kundalini sessie

max 3 personen check de agenda

Tijdens een groepssessie beginnen we altijd met een korte kennismaking en het delen van je intentie. Vervolgens starten we de activatie waarbij ik bij iedereen langs kom om je te activeren en te ondersteunen tijdens de sessie. Ik werk met max 3 personen tegelijk zodat ik genoeg aandacht heb voor iedereen. Na de sessie is er ruimte om je ervaring te delen.

"Wat anderen vonden..."